För deltagare

För dig som vill vara med och diskutera aktuella socialpolitiska frågor är Socialchefsdagarna rätt ställe. Frågor lyfts på ett strategiskt plan och fortsätter diskuteras i pauserna. Det här är höstens tillfälle att höja blicken, komma loss från en stressig vardag och hitta spännande infallsvinklar på vardagens utmaningar.

Här ägnar vi oss åt socialpolitik som inte utgår från partipolitik, utan från professionens kunskap och våra vardagliga utmaningar. Vi är många från samma bransch som möts under samma flagg de tre dagarna – fast vi har skiftande perspektiv och förutsättningar att vara välfärdsaktörer.

Socialchefsdagarna är en relationsstärkare. I pauserna kan du ta chansen att besöka någon av årets utställare, läs mer om vilka det är.

Hur är dagarna upplagda?

Konferensen erbjuder tre dagars inspiration. Det händer något speciellt när så många personer från samma bransch, med både lika och olika perspektiv, träffas. Kraften ligger i mötet.

Alla tre förmiddagar hålls storföreläsningar som är öppna för alla. På onsdagens och torsdagens eftermiddagar väljer du mellan olika inriktningar i fyra seminarieblock. Självklart speglar seminarierna mångfalden av socialtjänstens verksamheter, och FSS strategiska områden. Med flera rejält tilltagna pauser har du dessutom gott om tid att träffa och prata med utställare och andra deltagare.

Båda kvällarna avslutas med en festmiddag och det finns möjlighet till ett kvällen-före-mingel redan tisdag 2 oktober.

På fredagen avslutas konferensen vid lunch.

Socialchefsdagarna på Youtube

Titta gärna på klipp från tidigare års konferenser, där både deltagare och utställare intervjuats. På Socialchefsdagarnas egen kanal hittar du också intressanta klipp från föreläsningar.