Graham Potter

SOCIALCHEFSDAGARNA 2017: Tänk att några dagar i Östersund kan få 600 socialchefer att bli ÖFK:are! För när fotbollstränaren Graham Potter klev upp på Socialchefsdagarnas scen morgonen efter att hans ÖFK på hemmaplan vunnit över Herta Berlin i ännu en Europa League-match, blev det ett jubel utan dess like.

Östersunds fotbollsklubbs tränare Graham Potter (foto: frozentime).

2011 kom Graham Potter till Östersund och en fotbollsklubb som ingen riktigt trodde på. Men han arbetade bort den tränarledda atmosfären där alla, så fort något gick fel, kunde skylla på tränaren. Med en universitetsexamen och en holistisk vision har han fått det tidigare division två-laget att blomstra, och de lever just nu fotbollshistoria.

Graham Potter och The Performance Equation, där det ofta behövs mer insatser på den mentala träningen (foto: frozentime).

Receptet är som sagt en holistisk vision. Däri ingår ledarskapsteorier, som till exempel The Performance Equation, men också att bygga upp en stark identitet runt klubben. Han har fått laget att ägna sig åt sång, dans och poesi. Inte bara för identitetsskapande, utan också för att få ut dem ur bekvämlighetszonen.

En längre artikel från Graham Potters föreläsning kan du läsa här!