Socialchefsdagarna 2018 till Jönköping!

– Om ni trodde att FSS skulle göra mig sysslolös när jag nu avgått som ordförande, så trodde ni fel! Det sa Kalle Gudmundsson, socialdirektör i Jönköpings kommun, när han på den allra sista programpunkten under Socialchefsdagarna 2017 hälsade publiken välkommen till nästa års socialchefsdagar, som kommer att hållas i Jönköping den 3 till 5 oktober 2018.

Jönköpingsgänget hälsar Socialchefsdagarnas publik välkomna till 2018 års konferens. Från vänster till höger: Ola Nilsson, socialnämndens ordförande. Cecilia Hjort Attefall, äldrenämndens ordförande. Kalle Gudmundsson, socialdirektör (foto: frozentime).

Ola Nilsson är ordförande i socialnämnden. Han berättar att Jönköping arbetar salutogent och hälsofrämjande för sina medborgare. Som goda exempel på en sammanhållen socialtjänst nämner han en generös äldreomsorg, samarbete med barn- och ungdomshälsan och BUP samt hemteam för vårdplanering i hemmet.

Som ett av stadens mervärden nämner han att Jönköping faktiskt har Sveriges krogtätaste stadskärna.

Cecilia Hjort Attefall är ordförande i äldrenämnden:

– Det finns en speciell glöd i Jönköping, ett engagemang. Vi är ljusets stad vid Vättern. Nu utmanar vi er att hålla ljuset levande under året. Vi behöver många brinnande lågor runtom i kommunerna, för att tillsammans kämpa för minskade klyftor och för ett starkt och sammanhållet Sverige.

– Varmt välkomna till Jönköping nästa år, och tack till Östersund för det fantastiska värdskapet vi har fått uppleva!

Vid utgången fick deltagarna med sig varsin tändsticksask, för att hålla ljuset levande under året fram till Socialchefsdagarna 2018 i Jönköping (foto: Kerstin Öhman).


Socialchefsdagarna 2018 kommer att hållas på Elmia i Jönköping, den 3 till 5 oktober 2018. Boka in datumen i din almanacka redan nu! Och om du vill skicka in tips på tema, föreläsare eller har andra synpunkter på hur vi kan förbättra Socialchefsdagarna, blir vi glada om du mailar till info@socialchefsdagarna.se.

Vy över Jönköping med kulturhuset Spira till höger i bild – kanske ses vi där på ett mingel under Socialchefsdagarna 2018? (foto: CC BY Peter Appelin).