Program

Höstens socialchefskonferens hålls ett par veckor efter valet och vi har gett konferensen temat Att leda i framtidens välfärd. Vad betyder valresultatet för välfärden? Vi inleder med en valanalys av statsvetaren Jenny Madestam.

En av de riktigt stora socialpolitiska frågorna är integration, det stod klart när publiken på förra årets konferens fick rösta. Till Socialchefsdagarna 2018 har vi därför bjudit in Stefan Fölster från Reforminstitutet för att prata om den inkluderande staden.

Andra föreläsare är äventyraren Renata Chlumska, särskilda utredaren Margareta Winberg, SVT:s utrikeskommentator Erika Bjerström, representanter från polisen, räddningstjänsten, Arbetsförmedlingen och många fler. I år kan deltagarna välja mellan 28 seminarier om socialtjänstens kärnverksamhet, förutom de tre dagarnas storföreläsningar.

Programmet är uppbyggt som tidigare år: Två heldagar där det finns tillfälle för mingel före programmets start, vid lunchpaus och två fikapauser. Fredagen är halvdag med morgonmingel och en fikapaus. Konferensen avslutas vid 12 på fredagen.

Jag är glad och stolt över det stora intresse som deltagare och utställare visar för FSS årliga konferens! Nu är monterbokningen öppen och i mitten av maj öppnar deltagaranmälan.

Välkommen till Socialchefsdagarna 2018!

Lars Liljedahl, ordförande FSS (foto: Frozentime)