Uppleva

Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 137.000 invånare. Här finns residensstaden Jönköping, men även många andra besöksmål såsom Huskvarna, Gränna och Visingsö. Vare sig du vill avnjuta en dag på stranden, ta en sväng på stan eller vandra i vacker natur är Jönköping den perfekta platsen.

Upplevelser

Upplev stadens spännande historia om tändstickor och grevskap, njut av vacker natur och smaka på en uppsjö av god mat. Här hittar du några tips på vad som erbjuds i Jönköping med omnejd.

Tändsticksmuseet

Följ med på en spännande färd från träd till färdig tändsticka i världens enda tändsticksmuseum. Du får lära dig kring historien om både människorna som arbetade på platsen och maskinerna som byggde upp tändsticksindustrin och utvecklade den till ett världsföretag. Under besöket har du möjlighet att ta del av en film som ger dig en inblick i tändstickshistorien.

Vi erbjuder FSS deltagare bokade visningar på onsdagen och torsdagen, med bussresa från Elmia till Tändsticksmuseet (obs begränsat antal platser). Visningen bokas i samband med att du anmäler dig till konferensen. Om platserna har tagit slut är du välkommen att boka en egen visning direkt hos Tändsticksmuseet.

Gränna

Ta ett besök i denna fantastiska idyll med historiska fornlämningar, vackra vandringsleder och populära sötsaker. För naturälskare är omgivningen ett paradis som lockar till härliga vandringar med otroliga vyer över både Vättern och ön Visingsö. Slottsruiner och borgar i trakten vittnar om den forna stormaktstiden. Letar du efter en gripande historia att gräva ner dig i är den berömda Andréexpeditionen ett måste! Utställningen hittar du på Grenna Museum. Självklart finns det flera mysiga polkagriskokerier som du kan kika in i under ditt besök.

Natur

Jönköping bjuder in till härliga vandrings- och cykelleder, vyer och naturfyllda upplevelser. Här kan du vandra genom trolsk natur och uppleva alla magiska platser som en gång inspirerat den kände konstnären John Bauer. I Stadsparken hittar du både vacker natur och en otrolig utsikt över staden. Där finns dessutom en lekplats, djurhagar och ett café. Med gångavstånd från centrum hittar du den kilometerlånga Vätterstranden, en vacker sandstrand med långt promenadstråk.

Evenemang

Jönköping är en självklar plats för evenemang och har lång erfarenhet att stå värd för många möten, mässor och evenemang. Jönköping är välkänt inom e-sport då den digitala festivalen DreamHack arrangeras sommar och höst på Elmia med 50.000 deltagare per gång. Under 2018 arrangeras bland annat SM i orientering, IRONMAN 70.3 Jönköping, Marathon, och Elmia Scandinavian Horse Show. Flera tusentals tävlande, delegater, funktionärer, ledare och besökare kommer till Jönköping för storslagna tävlingsdagar.

Mer inspiration hittar du på jkpg.com!